Ochrana palivového systému

Image
Magnetický lapač kovových částic Catcher
Image
Magnetický lapač kovových částic Catcher
Image
Magnetický lapač kovových částic MPM Catcher
Image
Vydřená hřídel vysokotlakého čerpadla
Image
špony ve vysokotlakém čerpadle
Image
vydřená rolnička čerpadla Bosch
Image
šponky v palivu pod mikroskopem

V palivové soustavě automobilů a dalších strojů na naftový pohon se běžně používají papírové palivové filtry, které čistí palivo z nádrže od pevných nečistot a usazenin.

Takové filtry bohužel nezachytí kovové piliny, které uvnitř soustavy vznikají. Miniaturní kovové částice se tak dostanou do vstřikovačů, které nenávratně poškodí.

Ty přestanou dávkovat dostatečné množství paliva a automobil přestane být pojízdný.

Následky jsou fatální – náklady na opravu šplhají do 150 000 Kč. Přesto se stejná závada může po několika tisících kilometrů opakovat.

Autoservis KV ve spolupráci SAVI servis s.r.o. a T&W Service s.r.o. nabízí řešení v podobě magnetického lapače kovových částic MPM Catcher.

Díky magnetu z neodymu dokáže veškeré špony z paliva včetně těch mikroskopických zachytit, a uchránit tak palivový systém před nenávratným poškozením.

MPM Catcher se skládá z vnějšího pláště, lapače a magnetu z neodymu. Lapač ve svém vnitřním plášti ukrývá šnekovou spirálu, v jejímž středu se nachází úložiště s magnetem a záchytné kapsy na kovové špony. Šneková spirála má na svém povrchu zdrsnělé vroubkování.

Pro objednání a další informace nás kontaktujte!